Hem » Växjö sevärdheter

Växjö sevärdheter

Växjö sevärdheter. I en liten stad som Växjö är det aldrig långt till naturen, och det är tur det. Naturen och miljön i och runt Växjö är helt bedårande vacker. Mörka granskogar, blomstrande ängar, fantastiska bokskogar, naturliga små badstränder är endast ett axplock av vad du kan hitta här. Och, naturen är bara en del av Växjö sevärdheter.

Växjö sevärdheter du måste besöka

Här presenterar vi några av våra favoriter av Växjö sevärdheter, både i staden och dess omgivningar.Hemester i Växjö

Hemester är en semester som ägnas i eller i närheten av hemmet. Ordet är sammanslaget och bildat av hemma och semester, baserat på det amerikanska begreppet staycation. Uttryckets svenska variant myntades i radioprogrammet Spanarna.

Staycation blev ett hett begrepp i USA år 2008 när bensinpriset och den ekonomiska krisen gjorde att många amerikaner inte hade råd att åka på semester. Även i Storbritannien och i Sverige har begreppet blivit omtalat och i skotsk media rapporteras att trenden att stanna hemma på semestern har givit mycket positiv effekt på den skotska turistsektorn. Sommaren 2020 aktualiserades begreppet på grund av pandemin och olika reserestriktioner.


Växjö information ⭐️ Händer i Växjö ⭐️ Växjö restaurang
Växjö shopping ⭐️ Växjö sevärdheter


Växjö Information

Storgatan 1
Växjö 352 33