Redbubble – Designade kläder

Redbubble

Redbubble är en global onlinemarknad för produkter med tryck baserade på medlemmarnas konstverk. Företaget grundades 2006 i Melbourne, Australien, och har också kontor i San Francisco och Berlin.

Företaget verkar främst på Internet och gör det möjligt för medlemmarna att sälja sina konstverk som dekoration på en mängd olika produkter. Produkterna inkluderar tryck, T-shirts, luvtröjor, kuddar, påslakan, leggings, klistermärken, kjolar och halsdukar.  Företaget erbjuder gratis medlemskap till konstnärer som upprätthåller upphovsrätten till sitt arbete, reglerar sina egna priser och bestämmer vilka produkter som deras alster ska tryckas på.

Om Redbubble

Företaget grundades 2006 av Martin Hosking, Peter Styles och Paul Vanzella efter att ha samlat in två miljoner dollar från olika investerare. Den 16 juni 2011 lämnade Hosking sin tjänst i Aconex för att fokusera på sitt jobb som VD för Redbubble.

I mars 2014 rapporterades att 51 900 konstnärer framgångsrikt har sålt sina skapelser på Redbubble och genererat mer än 15 miljoner dollar i intäkter. Då beräknades det att åtta miljoner unika besökare besökte webbplatsen varje månad.

2015 samlade Redbubble in 15,5 miljoner dollar i finansiering från olika investerare inklusive Melbourne-baserade Acorn Capital och Londonbaserade investerare Piton Capital.

Sedan februari 2015 har Redbubble kört ett konstnärsresidensprogram på deras kontor i Melbourne. Syftet med programmet är att möjliggöra utvalda konstnärer med möjlighet att producera konstverk på Redbubble artiststudio medan de samarbetar med andra artister.

Företaget noterades på den australiska börsen i maj 2016.

I januari 2017 rapporterade Hosking 450 000 aktiva artister och 10 miljoner besökare per månad. Under de senaste tio åren har nästan 7 miljoner människor köpt produkter från sajten och genererat 70 miljoner dollar till konstnärerna.

I juni 2018 tillkännagavs att Hosking skulle avgå som VD. COO Barry Newstead, som har varit med i företaget sedan 2013, skulle ta över som VD i augusti 2018.

I oktober 2018 förvärvade Redbubble USA-baserade TeePublic för 57,7 miljoner dollar.

I'm not GAY, but I may consider it! Slim Fit T-Shirt
I’m not GAY, but I may consider it! Slim Fit T-Shirt

Produkter

  • Herrkläder, damkläder, barn och bebiskläder
  • Skal till smartphones och plattor
  • Klistermärken
  • Väggprydnad, affischer, poster mm
  • HeminredningVäskor
  • Med mera…

Redbubble lämnar mycket generösa garantier för att du som konsument ska känna dig trygg. Produkterna tillverkas och levereras från USA eller Europa, så Amerikansk respektive EU lagstiftning om konsumenträtt tillämpas. Förutom det så har du fullständig returrätt om du inte är nöjd med produkten.

Leveranserna är snabba och säkra.

Betalning sker via PayPal. Du ser direkt vad varan kommer att kosta och betalar för frakt och eventuell skatt vid utcheckning. Det tillkommer inga andra avgifter.

Min shop på Redbubble

Jag öppnade min Store på Redbubble den 1 augusti 2019, så den är fortfarande väldigt nyöppnad. Trots det så gillar jag redan det mesta med upplägget på Redbubble och känner att detta kommer att vara min huvudsakliga plattform i framtiden.

Besök min online affär på Redbubble: Andy Renard Redbubble

Andy Renard Redbubble